Zorghotels

Wanneer we tijdelijk verzorging en/of verpleging buiten ons eigen huis nodig hebben, wensen we te verblijven in een aantrekkelijke omgeving waar we onze verworven maatschappelijke en sociale status kunnen continueren, waar ruimte is voor privacy, waar we zelf de dagindeling bepalen en waar we – naast verzorgd te worden – ook kunnen genieten. Een zorghotel speelt hierop in. Het biedt de garantie van kwalitatief goede zorg, binnen de contouren van een hotel waar gastvrijheid voorop staat.

 

Definitie

Triatact definieert het concept voor een zorghotel als volgt: “Een zorghotel is een hotelvoorziening waar gasten op maat verzorgende, verpleegkundige en/of paramedische zorg en begeleiding kunnen krijgen. Zowel de organisatie als het gebouw is hier volledig op ingericht. Trefwoorden hierbij zijn: kwaliteit, privacy en gastgerichtheid. Een zorghotel heeft de uitstraling van een comfortabel hotel; de zorg is niet zichtbaar. Het zorghotel richt zich op kortdurend verblijf van gasten die geen medische zorg meer nodig hebben.”

 

Het zorghotel kent een brede verschijningsvorm. Zorghotels verschillen van elkaar in: type gasten en bijbehorende zorgvraag (doelgroep); capaciteit; locatie; type exploitant. Wanneer u een nieuw zorghotel ontwikkelt, dient aan deze aspecten een onderbouwde invulling gegeven te worden. Triatact helpt u daarbij.

 

Triatact en zorghotels

Vanaf 2005 hebben wij ons, als adviesbureau voor huisvestingsvraagstukken in de zorg, verdiept in het fenomeen ‘zorghotel’. Sindsdien hebben wij onze kennis op dit gebied voor vele opdrachtgevers mogen inzetten. Wij bekijken uw initiatief vanuit een multidisciplinaire invalshoek en bieden u op meerdere terreinen concrete ondersteuning.

Wij denken met u mee en adviseren u over de keuzes die gemaakt moeten worden met betrekking tot doelgroepen, capaciteit en vestigingsplaats. Aansluitend geven wij u zicht op de investeringskosten (gerelateerd aan o.a. de benodigde gebouwmassa en de functionele randvoorwaarden van het gebouw) en de hotelopbrengsten.

 

Exploitatiemodel

De bedrijfseconomische aspecten worden inzichtelijk gemaakt in een door ons speciaal ontwikkeld exploitatiemodel. Dit model is specifiek gericht op de hotelmatige bedrijfsvoering van het zorghotel. Het model berekent enerzijds de kosten (van huisvesting, personeel, etc.) en anderzijds de te verwachten opbrengsten. De variabelen worden samen met u vastgesteld; hoeveel kamers heeft het hotel, welke overnachtingprijs gaan we berekenen, welke bezettingsgraad verwachten we de eerste jaren, welke personele bezetting is benodigd. Over al deze aspecten adviseren wij u. Uiteindelijk leidt dit tot een compleet ingevuld model, dat de kosten en baten inzichtelijk maakt en resulteert in een (meerjaren) exploitatiebegroting. Het model is uitermate geschikt om simulaties toe te passen. Door met de hoogte van de variabelen te spelen krijgt u een onderbouwd gevoel van de te verwachten economische resultaten en neemt u kennis van de risicofactoren.

 

Financiering

Zoekt u een investeerder of belegger? Wij helpen u graag op weg. Onze betrokkenheid bij vele initiatieven heeft relaties opgeleverd bij partijen die tot financiering van het vastgoed in staat zijn en/of geïnteresseerd zijn te beleggen. Ook wanneer u een exploitant zoekt, kunnen wij u van dienst zijn. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk binnen zowel de zorg als de hotellerie. Dit stelt ons in staat om voor u op zoek te gaan naar partijen met wie een samenwerking aangegaan kan worden voor de exploitatie.

Triatact Nijkerk

Watergoorweg 77

3861MA NIJKERK

Tel. 085-0161650

Beheer. 085-0161655

Triatact Kudelstaart

Mijnsherenweg 33

1433AP KUDELSTAART

T. 0297 382 530

KvK: 30137225

Contact ons: 

Volg ons:

  • LinkedIn Social Icon

© 2020 by Triatact, All rights reserved.