top of page
Gezondheidscentrum

Projectmanagement & (ver)bouwbegeleiding van zorgvastgoed

Home Zorg: Services

OPZETTEN VAN EEN EERSTELIJNSCENTRUM

Bent u een huisarts, apotheker of andere zorgverlener in de eerstelijn en bent u op zoek naar nieuwe praktijkruimte? En heeft u plannen om zelf of samen met andere zorgverleners een nieuw eerstelijns gezondheidscentrum te bouwen, maar weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken? Heel begrijpelijk want het opzetten van een eerstelijnscentrum is een enorme uitdaging waarin u met veel verschillende aspecten te maken krijgt: financiële haarbaarheid, locatie bepaling, wet- en regelgeving en meer.

Deze uitdaging gaan wij graag met u aan want het is onze missie om huisvesting te creëren waar zorgverleners prettig kunnen (samen)werken en bezoekers zich op hun gemak voelen; een eerstelijnscentrum waar alles zo goed mogelijk geregeld is.

Benieuwd hoe het hele traject van idee tot beheer gaat? Bekijk hieronder het stappenplan

STAP 1
VAN IDEE TOT PLAN

Een nieuw gebouw begint altijd met een idee. Dit idee ontstaat vanuit een wens, een behoefte of vanuit een visie. Om de haalbaarheid van dit idee te toetsen zal dit idee omgezet moeten worden in een plan wat vervolgens getoetst kan worden op haalbaarheid. Dit gaat over zowel financiële haalbaarheid, maar ook over de locatie, wet- en regelgeving, investeringen, zorgdeelnemers, etc. Kortom, alles komt bij elkaar.

Triatact neemt u graag bij de hand om het idee uit te werken tot een haalbaar plan en hierbij de juiste partners te zoeken die ook willen deelnemen. Wij overleggen met gemeente,  zorgverleners, een eventuele ontwikkelaar en aannemers over de wensen, eisen en mogelijkheden om vervolgens tot een concreet initiatief te komen.

STAP 2
VAN PLAN NAAR PROGRAMMA

Het bepalen van de exacte voorwaarden waar uw nieuwe huisvesting aan moet voldoen en het maken van de vertaalslag van een plan naar een concreet ontwerp, is een belangrijke stap in de voorbereiding van een bouwproject. Het is van belang om tijdens de voorbereiding de wensen en eisen goed inzichtelijk te krijgen om tot een zo volledig mogelijk Programma van Eisen te komen. Dit PvE vormt immers de basis voor alle volgende stappen. Goede betrokkenheid vanuit de kant van de gebruikers geeft een kwaliteitsimpuls aan het uiteindelijke resultaat. 

Triatact heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van PvE’s en het maken van ontwerpen voor zorggebouwen. Onze jarenlange ervaring en expertise maakt dat wij precies weten waarop te letten. De wensen en eisen van de gebruikers binnen een nieuw gebouw zijn hierin zeer belangrijk. Hoe zien zij de toekomstige werkprocessen en wat betekent dit voor het gebouw? Wij helpen u deze wensen en eisen te vertalen naar een functioneel PvE.

STAP 3
VAN PROGRAMMA NAAR REALISATIE

Als de plannen en het programma eenmaal op tafel liggen kan de uitvoering beginnen. Triatact begeleidt u graag gedurende het gehele bouwproject. Als begeleidende en coördinerende partij overzien wij het totale proces. Wij zijn goed in staat om de verschillende belangen en (on)mogelijkheden van alle betrokken partijen te verzamelen, te wegen, te beoordelen en vervolgens de juiste keuzes te maken. Samen met de zorgverleners en uitvoerende partijen worden gedurende het proces knopen doorgehakt om tot een kwalitatief zo goed mogelijk resultaat te komen, binnen de gestelde tijd en financiële kaders.

STAP 4
INGEBRUIKNAME EN BEHEER

Een goed functionerend gebouw zorgt dat ook de primaire processen vloeiend kunnen verlopen. Dit is immers waar het gebouw in de basis voor is bedoeld. Triatact neemt u het financiële, administratieve en technische beheer van de locatie graag uit handen, zodat u zich als zorgverlener kunt concentreren op uw kerntaak.

 

Wij hebben vele zorggebouwen in beheer en weten hoe wij uw zorggebouw zo optimaal mogelijk kunnen beheren. De zorg voor uw gebouw is bij ons in goede handen!

CONTACT

Heeft u plannen om een eerstelijnscentrum op te zetten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? 
 
Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 085-0161650 of vul het contactformulier in.
Wij zijn benieuwd naar uw plannen.

ONZE ACHTERGROND

De oorsprong van de adviseurs van Triatact ligt in de zorg. Door onze jarenlange ervaring in de primaire zorg en (medische) ondersteunende dienstverlening zijn wij goed op de hoogte van de (logistieke) zorgprocessen, huisvestingsbehoeften en de laatste trends en ontwikkelingen. Onze veelzijdige kennis van de zorg, (medische)  ondersteunende dienstverlening, huisvesting én bouwprocessen kunnen wij voor u goed vertalen naar een nieuwe passende en toekomstbestendige huisvesting.

Behandelkamer

PROJECTEN

Hieronder ziet u recente projecten waarin wij zorgverleners ondersteund hebben om hun huisvestingswens te realiseren of hebben geholpen bij het beheer.

Gezondheidscentrum Leidse Hout
Gezondheidscentrum Nieuw Rhijngeest
Gezondheidsplein Nijmegen Noord
Medisch Centrum Boomgaard
Verbouwing Centrale Sterilisatie Afdeling
Huisvestingsplan Gezondheidscentra
Nieuwbouw Gezondheidscentrum Venserpolder
Nieuwbouw gezondheidscentrum Holendrecht
Property Management
bottom of page